Digitale modtager bokse

teaser.jpg

Modtagelse uden boks

Hvis du ønsker at se DIGI-TV uden en digital modtager boks, skal du investere i et IDTV

Producenter og forhandlere

Oversigter over:

Er du selv producent eller forhandler, men ikke opført på listen, kan du udfylde kontaktformularen og blive gratis optaget

Vis kontaktformular

 

Mange af de digitale antenne modtagere, der i dag er i brug, er såkaldte MPEG-2 modtagere. Årsagen er, at DIGI-TV siden starten har benyttet denne komprimeringsstandard, der på samme frekvens i et såkaldt multipleks giver plads til 4 samtidige tv kanaler. DIGI-TVs første multipleks - MUX1 - vil fortsat benytte MPEG-2 komprimering indtil 2012, og det betyder, at alle, der har investeret i en sådan modtager fortsat er sikret modtagelse af DR1, DR12, TV 2 Danmark, den lokale TV 2 region og ikke-kommercielt lokalt/landsdækkende tv.

Med DIGI-TVs MUX2, der benytter den mere effektive MPEG-4 komprimering, er der blevet plads til yderligere fem free-to-air kanaler: Børnelkanalen DR Ramasjang, kulturkanalen DR K, nyhedskanalen DR Update, high definition tv kanalen DR HD og direkte tv fra Christiansborg i kanalen "Folketinget".

Modtagelse af MUX2 kræver en MPREG4 modtager (der også kan modtage MPEG2 signalet fra MUX1).

 

Undertekster

Digitalt antenne tv benytter undertekster, der sendes som "DVB-subtitles". Det betyder, at den enkelte selv kan vælge, om man vil have vist undertekster eller ej. Digitale modtager bokse/IDTV skal derfor kunne håndtere DVB-subtitles for at fungere korrekt.

Læs mere om undertekster ved at klikke her